Breaking News

KAO STVORENO ZA PROLEĆE: 18 genijalnih trikova za kampovanje koji će napraviti PRAVE eksperte od vas!

Kampovanje je divno iskustvo kada znate kako da se snađete u prirodi i ponesete sa sobom sve što je potrebno. Ukoliko idete nespremni, može se pretvoriti u noćnu moru, a niko ne bi voleo da ima takvo iskustvo sa kampovanja, te stoga pripremite se kao profesionalci.

1. Svetlo fenjera

Spojte lampu sa kaišem i pričvrstite balon vode. Svetlo neka bude okrenuto prema balonu, i vaš fenjer je napravljen.

2. Tuna sa svećom

Konzerva tune i sveća mogu da budu odlična imitacija fenjera kada ste u nevolji, stavljajući sveću u konzervu gde će poklopac da blokira strujanje vetra i štiti sveću da se ne ugasi.

3. Štap za ceradu

Dok cerada visi, podignite glavnu liniju i kroz nju provucite mali i debeo štap da biste pričvrstili ceradu bez habanja i zaptivke.
4. Savet za bubice i insekte
Uzmite vez osušene žalfije, i stavite na vatricu neka gori. Miris će oterati neželjene goste, a vama će pružiti sjajan miris.

5. Male zalihe paste za zube

Umesto cele tube, napravite ove kuglice od paste. Iscedite pastu i pospite je sodom bikarbonom. Uradite to 2-3 dana pred polazak da imaju dovoljno vremena da se osuše.

6. Vrsta potpale

7. Prirodno pojačalo zvižduka
Izgubili ste se u šumi? Ponesite kapice žira, držite kapicu s karajeva vašim palcem i dunite. Ovo će stvoriti jak zvižduk.

8. Meso u lišću

Listovi kupusa deluju kao nelepljiva barijera koja štiti vaše meso da ne izgori i da se ne zalepi.

9. Flašica s jajima

Bolje ponesite bocu sa jajima nego sirova jaja, radi lakšeg transporta i manjih problema.
10. Pica iz kampa
Ponesite gvozdene tepsijice za pite koje su specijalno namenje za kampovanje. Napravite sebi picu kakvu kog poželite, sa bilo kojim prelivima. Praktične su i ne zauzimaju prostor.

11. Napravite zalihe dobrog pića

Sangrija ili voćni napitak daće mnogo više energije vašem kampovanju s prijateljima, porodicom, partnerom. Hrana i piće spajaju ljude. Napunite teglu grožđem, breskvama, jagodama, zajedno sa vinom i pustite da odstoji preko noći i vaše piće je spremno za uživanje.

12. Napravite kašiku/kutlaču

Ako ste zaboravili da ponesete kašiku isecite lukove na dnu boce, a zatim secite sve uže do kraja, u zavisnosti koliko želite da vam bude dužina kašike.
13. Kesice kafe
Zaboravite na nošenje cele limenke s kafom, umesto toga, ponesite jednokratne kesice/filtere za kafu i zavežite ih koncem za zube.

14. Sapun trake

Oljuštite sapun ljušturicom. One su mnogo više korisnije nego da nosite ceo sapun. Ponesite ih dovoljno sa sobom.

15. Penasti pod

Verovatno su vam poznate ove dečije pločice za igranje. E, one su dobre ne samo za decu, već i za kampovanje. Imajte osećaj mekoće dok boravite u šumi ili džungli.
16. Savršen spoj
Držite šibice u plastičnoj kutijici. To ih sprečava da se zamokre, a na gornji deo kutijice zalepite šmirglu.

17. Ponesite dezodorans protiv komaraca

Dezodoransi specijalno namenjeni protiv ujeda komaraca, smanjuju svrab i sprečavaju komarca da vas ujede jer mu je taj miris odbojan.

18. Sigurno vađenje krpelja

Krpelj može pretvoriti zabavan kamp u bolnu smetnju, ali uvek možete da nastavite sa zabavom kada znate kako najsigurnije da ga uklonite. Natopite vaticu tečnim sapunom za ruke, a zatim ga stvatite na krpelja oko 20 sekundi. Krpelj će se sam zalepiti na vaticu.

(http://www.fokuzz.com/)

Нема коментара

ranktrackr.net