Breaking News

Lisnato testo sa jabukama i cimetom

Za 4 osobe (8 kolača)
Potrebno je: 1 pakovanje od 400 g smrznutog lisnatog testa, 60 g šećera, 30 g (2 kašike) brašna, pola kašičice cimeta, 500 g oljuštenih zelenih jabuka iseckanih na kockice, 1 kašika soka od limuna, 2 jajeta, 2 kašike vode. Za preliv: 130 g šećera u prahu, 30 ml (2 kašike) vode.
U činiji pomešajte šećer, brašno i cimet. Dodajte jabuke i sok od limuna, izmešajte drvenom kašikom i ostavite po strani.
Na radnoj površini posutoj brašnom istanjite testo na dve kvadratne kore 25h25 cm, debljine 3 mm. Presecite kore na 4 kvadratna dela. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Po sredini kora stavite po kašiku 1/8 fila od jabuka. U činiji umutite jaja sa vodom i time premažite ivice testa. Presavijte koru po dijagonali, zalepite ivice i pritisnite viljuškom.
Punjene paketiće poređajte u pleh obložen masnim papirom, premažite umućenim jajima i zesecite po površini na tri mesta. Pecite 20 do 25 minuta, dok testo ne porumeni i ostavite da se ohladi.
5 - U činiji pomešajte šećer u prahu sa vodom, umutite, sipajte u špric za kolače ili u kesu sa malim otvorom na jednom uglu i ukrsite tankim mrežastim linijama.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net