Breaking News

EKSTRA ČOKO KOLAČ

Sastojci za čoko krem: 60 g crne čokolade i 150 ml slatke pavlake sa 30 odsto masnoće. Za testo: 180 g crne čokolade, 120 g putera, 160 g šećera, 4 jaja, 60 g brašna, 20 g gustina i raznobojna šećerna jaja za ukrašavanje.
Čokoladu i slatku pavlaku otopite u posudi i ostavite da se hladi u frižideru tokom noći. Za testo, na pari otopite komade čokolade i puter, ali pazite da voda u posudi ne proključa. Jaja umutite sa šećerom i umešajte u prohlađenu čokoladu. Postepeno dodajte brašno pomešano sa gustinom i varjačom umešajte u čokoladno testo. Sipajte u okrugli pleh (prečnika 20 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se sasvim ohladi na sobnoj temperaturi. Hladnim čokoladnim kremom nafilujte površinu torte, oukrasite raznobojnim šećernim jajima, isecite na kriške i servirajte.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net