Breaking News

ITALIJANSKA PITA

Za 6 osoba potrebno je: 8 jaja, 2 kašike zrnastog senfa, 500 ml mleka, 250 g šunke iseckane na kockice, 1 glavica crnog luka, 1 rendana tikvica, 3 kašike seckanog bosiljka, 250 g pečene crvene paprike, 60 g rendanog parmezana, 200 g iseckanog feta sira, 500 g starog hleba iseckanog na kocke, 30 g putera, so i biber po ukusu.
U dubokoj posudi umutite jaja sa senfom, mlekom i bosiljkom. Posolite, i pobiberite i potom umešajte komadiće šunke i sira, seckane pečene paprike, sitno seckani crni luk, rendanu tikvicu, parmezan i kockice hleba. Puterom podmažite pleh dimenzija 33h23 cm, sipajte pripremljenu mešavinu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru 8-12 sati. Zatim zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite pitu 45-50 minuta, dok površina ne porumeni. Gotov specijalitet ostavite da se ohladi 10 minuta i potom isecite na kocke i poslužite.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net