Breaking News

Kako da od novog dobijete staro


AKO hoćete da vam nameštaj izgleda kao da je upravo skinut sa tavana gde ga je smestila još vaša prabaka, postoji nekoliko načina kako to možete da postignete pomoću specifičnih tehnika farbanja.
Sve više je u trendu takozvani vintidž stil, nešto što asocira na stara, dobra, prošla vremena.
Prvi način podrazumeva da najpre ofarbate komad nameštaja a da onda pomoću neke vrste ručne brusilice, na primer brusnog papira, lagano izbrusite pojedine delove do drveta. Potom preko tih delova treba da pređete pamučnom krpom i skinete prašinu, a potom možete i da ih premažete bezbojnim lakom.
Druga tehnika takođe podrazumeva da se komad nameštaja prvo ofarba a potom istrlja tamnim voskom, odnosno crnom voštanom bojicom. Onda treba da se skine taj vosak, ali tako da ostane u pukotinama ili ornamentima i uz ivice komada nameštaja. Na ovaj način nameštaj će dobiti patinu, a ne mora da se posle lakira.
Postoji i treći način da od običnog komada nameštaja napravite starinski, da izgleda kao da je generacijama u porodici. Najpre ga ofarbate, a potom ponovo pređete kombinovanim premazom, koji treba da napravite od tamne farbe, glazure za drvo i nekoliko kapljica vode. Morate samo da imate u vidu da se glazura veoma brzo suši i da zato morate brzo da radite ne bi li uklonili višak sa nameštaja. Ako previše dugo čekate, moraće da ljuštite nanetu glazuru i da radite ispočetka. V. N. 
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net