Piletina sa pivom: Fenomenalna pikantna marinada!
Foto: Thinkstock |
Pošto odstoji na hladnom, u pikantnoj marinadi, piletina će biti posebno sočna ako je pripremite u saftu od piva, piše Lisa.rs! Evo recepta...
Priprema: Piletinu namažite senfom i istrljajte ruzmarinom. U činiji pomešajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smesi nekoliko sati. Pomešajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suve šljive. Posolite i pobiberite. Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče na tiho 2-3 sata.
- 8 karabataka bez kože i kostiju
- senf
- Ruzmarin
- 2-3 kašike vorčester sosa
- 1 kašičica meda
- 1 mala konzerva piva
- 50 g suvih šljiva
- 1 kašika brašna
- malo ulja
- so, biber
lisa.rs
Нема коментара