Breaking News

Pljeskavice sa šampinjonima

Za 4 osobe potrebno je: 4 lepinje sa susamom, 450 g sitno mleveno juneće meso, 80 g prezle, 2 kašike mleka, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 jaje, 1 glavica crvenog luka, 10 šampinjona, 200 g mekog kačkavalja, 1 kašičica seckanog belog luka, 2 kašike svežeg peršuna, maslinovo ulje, so i biber.
U činiji pomešajte mleveno meso, prezlu, dve kašike mleka, beli luk u prahu i umućeno jaje. Posolite i pobiberite po želji, umutite u homogenu smesu i ostavite da odstoji u frižideru 20-30 minuta. U međuvremenu očistite i iseckajte crveni luk i šampinjone. Isecite kačkavalj na 8 kriški. U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i izdinstajte crveni luk i šampinjone 3-5 minuta. Dodajte seckani beli luk, peršun, malo soli i bibera, poklopite i sklonite sa ringle. Napravite 4 pljeskavice debljine oko 2 cm. U tiganju zagrejte malo ulja i ispržite pljeskavice. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Presecite lepinje po sredini, otvorite ih i kratko zapecite. U vrele lepinje stavite po pljeskavicu, garnirajte ih kriškama kačkavalja i dinstanim pečurkama i poslužite.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net