Poseban ukus: Džem od jagoda s belom čokoladom
Thinkstock |
Sastojci:
- 2 kg slatkih zrelih jagoda
- 800 g šećera
- 200 - 300 g bele čokolade
Priprema:
1. Jagode operite, očistite od peteljki i isecite. Pospite ih šećerom i ostavite da odstoje 10 sati.
2. Tegle dobro operite i ostavite u rerni da se osuše na 50 stepeni.
3. Jagode kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata, a što sse više bliži kraj kuvanja više mešajte. Ukoliko volite da se osete komadići jagoda nemojte pasirati.
4. Deset minuta pre kraja kuvanja dodajte izlomljenu čokoaldu i mešajte da se lepo istopi.
5. Vreli džem sipajte u vruće tegle, pa ih zatvorite i okrenite naopačke. Neka tegle tako stoje oko sat vremena.
Izvor: serpica.net