Breaking News

Poseban ukus: Džem od jagoda s belom čokoladom

Thinkstock

Sastojci:
  • 2 kg slatkih zrelih jagoda
  • 800 g šećera
  • 200 - 300 g bele čokolade


Priprema: 

1. Jagode operite, očistite od peteljki i isecite. Pospite ih šećerom i ostavite da odstoje 10 sati. 

2. Tegle dobro operite i ostavite u rerni da se osuše na 50 stepeni. 

3. Jagode kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata, a što sse više bliži kraj kuvanja više mešajte. Ukoliko volite da se osete komadići jagoda nemojte pasirati. 

4. Deset minuta pre kraja kuvanja dodajte izlomljenu čokoaldu i mešajte da se lepo istopi. 

5. Vreli džem sipajte u vruće tegle, pa ih zatvorite i okrenite naopačke. Neka tegle tako stoje oko sat vremena. 

Izvor: serpica.net

Нема коментара

ranktrackr.net