Breaking News

Punjene tikvice

Proleće je pravo vreme da uživate u povrću.
tikvica, tikvice
Ilustracija, Foto: Profimedia.rs
Sastojci:
- 3 ili 4 srednje tikvice, velika paprika, 2 srednja paradajza, maslinovo ulje, 125 g švapskog sira, 4 kašike kisele pavlake, bosiljak, so, biber, luk
Priprema:
Kašikom izdubite tikvice u male lađe, a izdubljeno meso isecite na komadiće. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje i popržite sitno naseckani luk. Dodajte unutrašnjost tikvice, paradajz i papriku. Dinstajte nekoliko minuta dok tikvice ne omekšaju, posolite i pobiberite. Kad završite dinstanje, smesu kašikom rasporedite u lađe od tikvica koje ste pre toga malo posolili. Kad ih napunite, tikvice pecite u rerni oko 15-20 minuta. Ako želite možete na njih staviti sir, pavlaku ili oboje.
Ало

Нема коментара

ranktrackr.net