Breaking News

Seljačko pile: Najsočniji nedeljni ručak!

Foto: Profimedia


  • pile (težine oko 2 kg)
  • šoljica maslinovog ulja + 1 kašika
  • sok od 1 limuna
  • mešavina začina
  • 3 čena belog luka
  • malo seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu
1. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a pile očistite i operite. Stavite meso na papirni ubrus kako bi se voda dobro ocedila.
2. Presecite pile prateći liniju kičme, a unutra namažite mešavinom začina ibibera.
3. Postavite meso u pleh, pa ga rukom svuda namažite kašikom maslinovog ulja. Stavite da se peče oko 35 minuta, a za to vreme izmešajte preostalo ulje,beli luk, sok od limuna i peršunPo želji, možete i odozgo malo da posolite.
4. Dobro sjedinite, pa nakon 35 minuta pečenja izvadite pile i prelijte ga ovom mešavinom. Vratite ga u rernu na još 15 minuta.
Savet: Zajedno sa piletinom možete da ispečete i krompiriće, taman će i oni uhvatiti malo ove mešavine začina iz preliva.
Курир стил

Нема коментара

ranktrackr.net