Seljačko pile: Najsočniji nedeljni ručak!
Foto: Profimedia |
- pile (težine oko 2 kg)
- šoljica maslinovog ulja + 1 kašika
- sok od 1 limuna
- mešavina začina
- 3 čena belog luka
- malo seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
1. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a pile očistite i operite. Stavite meso na papirni ubrus kako bi se voda dobro ocedila.
2. Presecite pile prateći liniju kičme, a unutra namažite mešavinom začina ibibera.
3. Postavite meso u pleh, pa ga rukom svuda namažite kašikom maslinovog ulja. Stavite da se peče oko 35 minuta, a za to vreme izmešajte preostalo ulje,beli luk, sok od limuna i peršun. Po želji, možete i odozgo malo da posolite.
4. Dobro sjedinite, pa nakon 35 minuta pečenja izvadite pile i prelijte ga ovom mešavinom. Vratite ga u rernu na još 15 minuta.
Savet: Zajedno sa piletinom možete da ispečete i krompiriće, taman će i oni uhvatiti malo ove mešavine začina iz preliva.
Курир стил
Нема коментара