Suši s piletinom!
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
2 kašike ulja
2 fileta kisele paprike
600 g belog pirinča
2 kašičice soli
3 kašičice šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
1 pakovanje nori algi
300 g pilećeg belog mesa
2 kašike ulja
2 fileta kisele paprike
600 g belog pirinča
2 kašičice soli
3 kašičice šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
1 pakovanje nori algi
Priprema:
1. Pileće belo meso istanjiti tučkom, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumeni. Zatim ga ostaviti da se ohladi i iseći na štapiće.
2. Filete pečene paprike iseći na štapiće.
3. U manju šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa.
4. Zatim dodati pirinač, skloniti sa ringle, poklopiti i ostaviti da nabubri.
5. Posebno sjediniti so, šećer i jabukovo sirće.
6. Kada pirinač omekša, procediti ga, preliti pripremljenom mešavinom i promešati.
7. Podlogu od rogoza prekriti tankom providnom folijom. Preko nje naneti sloj pirinča, zatim prekriti nori algom te duž jedne strane alge poslagati štapiće piletine i paprike. Pažljivo pomoću rogoza urolovati.
8. Oblikovanu rolnicu iseći na manje komade širine 2,5 cm. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
1. Pileće belo meso istanjiti tučkom, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumeni. Zatim ga ostaviti da se ohladi i iseći na štapiće.
2. Filete pečene paprike iseći na štapiće.
3. U manju šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa.
4. Zatim dodati pirinač, skloniti sa ringle, poklopiti i ostaviti da nabubri.
5. Posebno sjediniti so, šećer i jabukovo sirće.
6. Kada pirinač omekša, procediti ga, preliti pripremljenom mešavinom i promešati.
7. Podlogu od rogoza prekriti tankom providnom folijom. Preko nje naneti sloj pirinča, zatim prekriti nori algom te duž jedne strane alge poslagati štapiće piletine i paprike. Pažljivo pomoću rogoza urolovati.
8. Oblikovanu rolnicu iseći na manje komade širine 2,5 cm. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
Izvor: http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара