Breaking News

Zdravo i ukusno: Rižoto s graškom i prelivom od peršuna

Thinkstock
Thinkstock
Sastojci:

Za rižoto:

2 kašike otopljenog maslaca
2 luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice origana
250 g bele kinoe
3 1/2 šolje goveđeg bujona ili od povrća
600 g špargli
2 šoljice smrznutog ili svežeg graška
jedna crvena paprika
1 kašika limunovog soka
90 g parmezana
so i biber
Za preliv od nane i peršuna:
3/4 šolje devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
rendana kora od 1 limuna
30 g svežeg peršuna
15 g svežeg lišća nane
so i biber
Priprema:

1. Zagrejte maslac u tiganju, na srednjoj temperaturi i propržite iseckan luk 8 minuta, povremeno mešajući.

2. U tiganj dodajte i beli luk i origano i pržite 30 sekundi. Dodajte i kinou i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte bujon, i pojačajte temperaturu do ključanja, a potom je smanjite na srednje, i ostavite da se kuva jos 13 minuta.

3. U međuvremenu oljuštite šparglu i presecite na 3 dela. Kada kinoa omekša, dodajte šparglu, papriku i grašak i mešajte jos nekoliko minuta dok povrće ne omekša, a onda isključite ringlu. Možete sipati preostao bujon, ako vam se čini da je rižoto suv. Polako dodajte limunov sok i parmezan.

4. Pripremite preliv od nane i peršuna, tako što ćete pomešati sve sastojke.

5. Servirajte rižoto i prelijte pripremljenim prelivom.

Нема коментара

ranktrackr.net