ČIZKEJK S JABUKAMA
Sastojci za testo: 320 g brašna, jaje, 150 g šećera, 180 g mekog putera i kesica vanilin šećera. Za krem od maka: 250 g mlevenog maka, 600 g jabuka, karamel puding, 500 ml mleka i 2 kašike šećera. Za krem od sira: 3 jaja, 120 g šećera, 400 g neslanog krem sira, puding od vanile, 100 g šlaga, kesica vanilin šećera i malo šećera u prahu za posipanje.
U posudu sipajte otopljen puter, dodajte brašno, jaje, vanilin šećer i odmah zamesite glatko testo. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru 60 minuta. Puding pomešajte sa 100 ml mleka. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom, kad proključa posudu sklonite s ringle, sipajte puding i kuvajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje, dok ne počne da se zgušnjava. Sklonite s ringle, malo ohladite, sipajte mak i promešajte varjačom. Jabuke operite, oljuštite, očistite sredinu i isecite na kockice. Testo izvadite iz frižidera, razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom i viljuškom izbockajte na nekoliko mesta. Uz obod kalupa prstima izvucite 2,5 cm testa, sipajte karamel puding sa makom i rasporedite kockice jabuka. Mikserom penasto umutite jaja sa vanilom i šećerom. Krem sir umutite sa pudingom od vanile, šlagom i vanilin šećerom. Sipajte na smesu od maka i jabuka, poravnajte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Čizkejk ohladite, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Novosti
Нема коментара