Divni kaneloni
Ako ste ljubitelj testenine, zavolećete kanelone na prvi zalogaj.
Kaneloni, Foto: Profimedia.rs
Sastojci:
pakovanje kanelona
400 g mlevene junetine
glavica crvenog luka
4 čena belog luka
200 g paradajz pelata
šargarepa
100 g šampinjona
50 g putera
50 g brašna
5 dl mleka
100 g
kačkavalja
bosiljak
biber
400 g mlevene junetine
glavica crvenog luka
4 čena belog luka
200 g paradajz pelata
šargarepa
100 g šampinjona
50 g putera
50 g brašna
5 dl mleka
100 g
kačkavalja
bosiljak
biber
Priprema: Iseckajte crveni i beli luk i šargarepu, pa ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte meso i paradajz. Pred kraj dinstanja dodajte začine. Kada se smesa prohladi, punite kanelone. U manjoj šerpici otopite puter, dodajte brašno, pa mleko. U nauljenu vatrostalnu posudu staviti pola bešamel sosa, kanelone, pa ih prelijte ostatkom bešamela. Pospite rendanim kačkavaljem i isečenim pečurkama. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ало
Нема коментара