Breaking News

Giros

Foto: Thinkstock

  • 300 g mesa po izboru
  • sok od jednog limuna
  • 1 kašika sušene nane
  • 1 kašika origana
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • caciki sos
  • SASTOJCI ZA PITA-HLEB:
  • 200 g brašna
  • 100 g integralnog brašna
  • 2 šoljice vode
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašičice maslinovog ulja
1. Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).
2. U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći nazagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.
3. Testo premazati sa caciki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru. Služiti uz pomfrit.
Autor: 

Нема коментара

ranktrackr.net