Breaking News

Kelj sa mlevenim mesom i paradajz sosom


Za 4 osobe potrebno je: 1 manja glavica kelja, 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, 500 g mlevenog junećeg mesa, 800 g paradajz sosa iz konzerve, 2 kašičice seckanog belog luka, 1 grančica celera, 1 list lovora, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber. 

Kelj očistite, iseckajte na trake, obarite 5-7 minuta u posoljenoj kipućoj vodi i iscedite. Očistite i sitno iseckajte crni luk i šargarepu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crni luk, šargarepu, lovorov list i mleveno meso i dinstajte dok povrće i meso ne omekšaju, oko 10 minuta. Zatim umešajte paradajz sos, kelj, seckani beli luk i grančicu celera, posolite, pobiberite i začinite po želji i ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 40 minuta.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net