KREM SUPA OD SREMUŠA
Za 4 osobe: 150 g sremuša, 800 ml povrtnog bujona, 200 ml pavlake zakuvanje, 2 žumanceta, 2 kašike putera l muskatni oraščić, so i mleveni biber.
Sremuš operite i stavite u posudu sa vodom u koju ste sipali pola kašičice sode bikarbone. Posle šest, sedam minuta sremuš izvadite, protresite i isecite na uske trake. Puter otopite u loncu, dodajte seckani sremuš i dinstajte na umerenoj temperaturi, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte povrtni bujon, pojačajte temperaturu i ostavite da proključa. U međuvremenu, penasto umutite pavlaku i žumanca, posudu sklonite s ringle i, uz stalno mešanje, dodajte u supu. Lonac ponovo vratite na ringlu, smanjite temperaturu i stavite sve dok ne počne da se zgušnjava. Ali, pazite da ne provri, kako se žumanca ne bi zgrudvala. Supu posolite, pobiberite, začinite muskatnim oraščićem i servirajte.
Новости
Нема коментара