PUNjENE PEČURKE
Za 4 osobe potrebno je: 8 većih šampinjona , 150 g krem-sira sa začinima, 2 paradajza, 150 g feta sira, 8 zelenih maslina bez koštica, rendani parmezan, maslinovo ulje, pavlaka za kuvanje, pola limuna, origano, ruzmarin, mlevena paprika, so, biber i čen belog luka po želji.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Za to vreme, pečurke očistite i operite ukoliko je potrebno, veoma pažljivo uklonite stabljike i isecite na što sitnije komade (mnogi ih bacaju, ali ih možete koristiti za punjenje). Tanku kuhinjsku četku umočite u maslinovo ulje, malo posolite, pobiberite i premažite šampinjone. U posudu stavite krem sir, usitnjene stabljike šampinjona, kockice feta sira, nekoliko kapi maslinovog ulja, sitno seckan paradajz, presovan čen belog luka, šest-sedam iseckanih maslina i malo rendanog parmezana. Začinite origanom, ruzmarinom, alevom paprikom, sipajte pavlaku za kuvanje i mutite viljuškom sve dok smesa ne postane ujednačena. Ukoliko želite krem bez vidljivih komada povrća, umesto viljuške, sve sastojke sipajte u blender, dobro izmiksajte, posolite i pobiberite. Šampinjone napunite kremom, limunom malo pritisnite, pospite rendanim parmezanom i origanom, ukrasite maslinom i poređajte u pleh obložen aluminijumskom folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Dekorišite listićem nane i servirajte toplo.
Novosti
Нема коментара