Kubanska piletina
Za 4 osobe potrebno je: 4 komada pilećeg belog mesa bez kožice. Za marinadu: 60 ml maslinovog ulja, 60 ml soka od zelenog limuna, 2 kašike seckanog korijandera, 1 kašika rendane kore zelenog limuna, 1 kašičica kumina, 3 čena belog luka, so i biber. Za sos Mojo: 2 kašike seckanog peršuna, 2 kašike seckanog korijandera, 2 kašike soka od pomorandže, 2 kašike soka od zelenog limuna, 2 kašike maslinovog ulja.
Za prilog: 450 g zelene boranije, 1 iseckana crvena paprika, 2 kašike putera, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog estragona, 2 kašika rendane limunove kore, 60 g seckanih badema, so i biber.
U dubokoj posudi umutite sastojke za marinadu, dodajte pileće meso i ostavite da se marinira 4 - 8 sata u frižideru. U manjoj činiji pomešajte sastojke za Mojo sos i ostavite na hladnom. Kad meso dovoljno odstoji, izvadite ga iz marinade, rasporedite na podmazanom zagrejanom roštilju, poklopite i pecite 15-20 minuta, dok ne izgubi ružičastu boju. U međuvremenu potopite boraniju u hladnu vodu 5 minuta, iscedite i stavite na aluminijumsku foliju. Dodajte iseckanu crvenu papriku, rastopljeni puter i ulje, pospite estragonom i limunovom korom. Posolite i pobiberite, pecite 15-20 minuta u rerni ili na roštilju na srednjoj temperaturi. Na kraju dodajte seckani badem. Gotovo meso prelijte Mojo sosom i poslužite sa povrćem.
Novosti
Нема коментара