Breaking News

Biftek u crnom vinu

Za 4 osobe potrebno je: 4 odreska goveđeg mesa (po 150 g), 150 ml crnog vina, 1 kocka za goveđu supu, 300 g zelene boranije, 60 g mekog francuskog sira, 60 g smeđeg šećera, 2 kašike zrnastog senfa, 1 kašika seckanog belog luka, 1 glavica crnog luka, 2 kašike putera, 2 grančice ruzmarina, so i biber.

U činiji umutite crno vino, smeđi šećer i senf. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i grančice ruzmarina, umočite meso u marinadu i ostavite da odstoji u frižideru 60-120 minuta. Potom iscedite meso, a marinadu sipajte u šerpu i kuvajte dok polovina tečnosti ne ispari. Zatim dolijte 320 ml hladne vode, dodajte kocku za supu, kuvajte 5-7 minuta i procedite. Zagrejte roštilj na srednju jačinu, ispecite meso po 3-5 minuta sa svake strane. Potom posolite, pobiberite i ukrasite komadom francuskog sira. Boraniju obarite u posoljenoj kipućoj vodi 4-5 minuta i iscedite. U istoj šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi, izdinstajte kuvanu boraniju 3-5 minuta, promešajte, posolite i pobiberite. Meso poslužite sa sosom i boranijom.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net