Meke kao duša: Čokoladne puslice sa pistaćima!
Foto: Profimedia |
- 250 g sirovog marcipana
- 75 g šećera u prahu
- Belance
- 30 g brašna
- 40 g oljuštenih, mlevenih pistaća
- 20 g krokanta od lešnika
- 50 g čokoladne glazure
Priprema: Rernu zagrete na 180° C. Marcipan nasecite na kockice, pa ga s ostalim sastojcima za testo umesite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte u obliku tankog valjka, nasecite na parčad i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje, piše Lisa.rs.
Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.
Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu kesicu za zamrzavanje namirnica, isecite vrh, pa prelijte kolače. Ostavite da se čokolada stvrdne.
Нема коментара