Breaking News

Meksička krem čorba


POTREBNO je: 250 g pasulja, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 4 oljuštena paradajza iz konzerve, kašičica origana, 2 kašike ulja, 1,8 l vode, 2 lorbera, 2 kašičice povrtnog bujona, 4 kašike kisele pavlake, so, biber i ljuta papričica.
Pasulj ostavite da odstoji u hladnoj vodi šest sati, procedite, nalijte 1,8 l sveže hladne vode i sa lorberom kuvajte u ekspres loncu 30 minuta ili 60 minuta u običnom. Kuvani pasulj sipajte u cediljku, izvadite lorber i odvojte 1,5 l tečnsti u kojoj se pasulj kuvao. Najvažnije je da pasulj bude veoma mekan. Na zagrejanom ulju ispržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte usitnjen paradajz i origano, promešajte i kuvajte 10 minuta, dok se ne zgusne. Pasulj, sos od paradajza i 1,5 l tečnosti dobro izmiksajte, preručite u drugu posudu, umešajte povrtni bujon i dinstajte pet minuta na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje. Krem čorbu posolite, pobiberite, začinite seckanom ljutom papričicom i servirajte sa kiselom pavlakom i i tortilja čipsom.
Новости

Нема коментара

ranktrackr.net