Njoke s četiri vrste sira
Odličan obrok za ljubitelje testenina!
Njoke, Foto: Shutterstock
POTREBNO JE:
500 ml slatke pavlake
70 g parmezana
30 g gorgonzole
70 g mocarele
70 g tvrdog sira
1,5 kašika brašna
1 kg smrznutih njoki
2 kašike prezli
malo seckanog peršuna
so
biber
2 jajeta.
PRIPREMA: Skuvajte njoke prema uputstvu. U širokoj plitkoj posudi, na laganoj vatri, kuvajte slatku pavlaku i sireve. Mešajte dok se sirevi ne otope. Umešajte brašno, posolite i pobiberite, pa sklonite sa vatre. Umešajte jaja i dodajte malo peršuna. Njoke stavite u jednu veliku vatrostalnu posudu. Prelijte ih pripremljenim umakom i pospite sa malo prezli. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta.
Alo
Нема коментара