Pink kolač od malina
Za koru: 2 jaja, 60 g šećera u prahu, kašika espreso kafe u prahu, 1/2 kašičice cimeta, kašika kakao praha, 4 kardamom mahune (izdrobljene semenke), 60 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo i 2 kašike mlevenih lešnika. Za preliv: 600 g malina, 50 g šećera, 300 g jogurta, 12 listova belog želatina, 100 g šlaga i 100 g malina za dekoraciju.
Penasto izmiksajte jaja i šećer. Začinite mešavinom kafe, kakao praha, cimeta i kardamoma. Postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, promešajte, testo sipajte u podmazan kalup i pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta. Maline operite, ocedite, ispasirajte i propustite kroz fino sito. Voćni pire umutite sa šećerom i jogurtom. Želatin otopite u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na tihoj vatri, prohladite, umešajte u voćni krem, dodajte šlag i izmiksajte. Kad počne da se zgušnjava, sipajte preko kore, ohladite i, pre serviranja, ukrasite malinama.
Новости
Нема коментара