Po proverenoj recepturi: Ruske ćufte
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
3 kašike prezli
50 g mesnate slanine
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
100 g kiselih krastavaca
4 dl pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa, ulje
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk i slaninu iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, crni i beli luk, slaninu, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati pavlaku za kuvanje, senf, začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. Kisele krastavce iseći na štapiće pa dodati u smesu sa pavlakom, na kraju dodati i ćuftice i sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
http://www.posaljirecept.rs/
500 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
3 kašike prezli
50 g mesnate slanine
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
100 g kiselih krastavaca
4 dl pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa, ulje
mešavina začina, biber
1. Crni luk i slaninu iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, crni i beli luk, slaninu, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati pavlaku za kuvanje, senf, začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. Kisele krastavce iseći na štapiće pa dodati u smesu sa pavlakom, na kraju dodati i ćuftice i sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
Нема коментара