Punjene tikvice na italijanski način
Foto: Thinkstock |
- glavica crvenog luka
- kašicica origana
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- so, biber
- 2 veće loptaste tikvice
- 2 čena belog luka
- 1,5 dl suvog belog vina
- 800 g oljuštenog paradajza
- 2 lovorova lista
- 2 kašike maslinovog ulja
1. Oljuštite crni luk, pa ga iseckajte na kockice, pomešajte sa origanom i mesom i pobiberite. Tikvice operite, isecite uzduž napola i izdubite. Sredinu iseckajte i dodajte u masu od mesa, pa time napunite tikvice.
2. Beli luk oljuštite i iseckajte na sitno. Pomešajte vino i paradajz, ubacite luk i lovor, začinite i sipajte u podmazanu tepsiju.
3. Potom pore đajte tikvice i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni na 180 stepeni. Zapečene tikvice pospite parmezanom i bosiljkom i servirajte sa sosom.
lisa.rs
Нема коментара