Rafaelo torta
Potrebno je: 200 g malina + 27 za ukrašavanje, 50 g + kašika kokosa, 125 g putera ili margarina, 150 g + kašika šećera, 4 jaja, kesica vanilin šećera, 100 g brašna, 3 ravne kašičice praška za pecivo, 22 rafaelo kuglice, 500 g šlaga i 100 g džema od kajsija.
U tiganju bez masnoće ispecite 50 g kokosa. Puter, šećer i vanilu umutite mikserom. Kad postane kremasto, umešajte jedno po jedno žumance, ne prstajući da mutite. U drugoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i pečeni kokos, postepeno sipajte u umućena žumanca i još kratko mutite mikserom. Dodajte čvrst sneg od belanaca i promešajte varjačom. Testo sipajte u okugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu koru ohladite, izvadite iz kalupa i izdubite u sredini tako da ostane u obliku obruča debljine 1,5 cm. Izdubljeni deo izmrvite i ostavite sa strane. Za dekoraciju torte odvojte devet rafaelo kuglica i 27 malina, a ostatak sitno iseckajte. Šlag umutite sa kašikom šećera, dodajte seckane kuglice i 200 g malina, sipajte u udubljenje i poravnajte. Stranice torte premažite malo zagrejanim džemom od kajsija, obložite ih izmrvljenim unutrašnjim delom i malo pritisnite kašikom da se bolje zalepe. Tortu ukrasite rafaelo kuglicama i malinama, pospite kašikom kokosa i ohladite u frižideru.
Новости
Нема коментара