Breaking News

Renovirajte sami: Dekupaz tehnikom od starog stocica do novog!

Ukoliko imate u stanu neki stari komad nameštaja, poput stočića, otkrivamo vam kako možete uz samo malo truda da dobijete ukras kao iz najboljeg salona!
Stočić
1. korak, Foto: alo.rs
Potrebno je:
- stočić
- šlajferica ili šmirgl papir
- osnovna boja za drvo, akrilna
- završna boja za drvo, akrilna
- četka i valjak
- rižin papir za dekupaž
- lepak za dekupaž
- sunđerčić ili četkica
Stočić koji želite da sredite dobro ošmirglajte. Koristite šlajfericu za sve ravne površine, a ako nije veliki stočić, možete i ručno da ga ošmirglate. Koristite malo grublji šmirgl papir za početak, pa pređite završno než
Stočić
2.korak, Foto: alo.rs
Obrišite dobro stočić vlažnom krpom, pa ga ostavite da se osuši. Zatim premažite stočić osnovnom bojom koristeći četku i valjak i ostavite da se dobro osuši.
Stočić
3.korak, Foto: alo.rs
Zatim premažite željenom akrilnom bojom. Ukoliko želite da uradite dekupaž, izaberite svetliju boju kako bi motiv došao do izražaja. Kada se prvi sloj osuši, pređite još jednom ili dva puta završnom bojom dok ne budete zadovoljni rezultatom.
Stočić
4.korak, Foto: alo.rs
Kada se boja osušila, uzmite rižin papir i iscrtajte oblik koji vam je potreban, pa isecite višak. Na gornju površinu stola namažite lepak za dekupaž četkicom ili sunđerom, pa prislonite papir pažljivo, stavite preko najlon kesu i izravnajte papir ravnim dlanovima preko kese.
Stočić
5.korak, Foto: alo.rs
Premažite preko lepkom za dekupaž. Ukoliko ste koristili lepak sa dodatkom laka, ne morate da lakirate stočić ako ne želite, mada bi bilo dobro zbog dodatne zaštite, i ostavite da se osuši.
Stočić
Foto: alo.rs

Stočić
Foto: alo.rs

Alo

Нема коментара

ranktrackr.net