Ruska torta od oraha i lešnika: Najlepši desert na svetu!
Foto: Shutterstock |
Za koru:
400 g mlevenih oraha i 10 belanaca
400 g šećera i 2 vanilina šećera
Za fil:
4 kremfiksa za šlag i 150g šećera u prahu
1 l slatke pavlake i 2 vanilina šećera
150 g lešnika (pečenih i iseckanih)
Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. A možete i da ispečete dve deblje kore i isečete ih na tanke listove.
Za fil umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju. Na kraju jednostavno slagati tortu: kora - fil - lešnici i tako sve do kraja.
Autor: receptizatorte.rs
Нема коментара