Breaking News

Torbica sa nitnama

Sledi postupak izrade interesantne torbice sa nitnama u boji. Sa njom ćete uvek biti zapaženi, a vaše stvarčice uredno spakovane.
Torbica
Ovakva torbica uvek dobro dođe za sitnice, a možete je napraviti i kao pernicu.
Torbica1
Trebaće vam:
  • 4 različita spreja u boji (ako želite ombre efekat onda pronađite boje koje su slične, od svetlije ka tamnijoj), ovde su korišćene bež, roze, lila i ljubičasta boja
  • vinil, koža ili eko koža u dimenzijama 25 x 25cm (bež)
  • rajsferšlus (ljubičasti)
  • 80 nitni
  • šivaća mašina
  • karton ili novine
Torbica2
Kada prikupite potrebne materijale i proverite da li su sve boje usklađene za postizanje ombre efekta, bacite se na izradu.
Torbica3
Prostrite tkaninu i poređajte nitne u željenom obliku i razmaku. Na slici je postavljeno 10 redova po 8 nitni. Napravite četiri grupacije. Zatim stavite nitne na karton ili novine, kako ne biste isprljali površinu na kojoj radite.
Torbica4
Ofarbajte nitne u odgovarajućim bojama, stvarajući ombre efekat s leva na desno. Ostavite da se osuši.
Torbica5
Sada formirajte torbicu. Na poleđini tkanine nađite sredinu (gde će biti donji preklop) i formirajte rešetku na jednoj polovini uzimajući u obzir raspored nitni koji ste isplanirali. Na svakom preseku linija napravite rupicu gde ćete pričvrstiti nitnu. Nakon što probušite sve rupice, isecite suvišan deo torbice uzimajući u obzir da treba da ostavite prostora za šav. Obratite pažnju da širina torbice mora biti ista ili manja od dušine rajsferšlusa. Akokoristite plastični rajsferšlus, možete ga uvek skratiti tako što ćete ga posaviti unutar pernice.
Torbica6
Zašijte rajsferšlus na otvor torbice kao što je prikazano na slikama, a onda ušijte i preostale dve ivice torbice.
Torbica7
U zavisnosti od toga kakve nitne imate, ubacite šrafiće  od unutrašnjosti torbice ka spolja.
Torbica8
Zašrafite osušene nitne i posao je gotov.
Torbica9

Нема коментара

ranktrackr.net