BODLjIKAVA PASTA
Za 4 osobe: 500 g špageta i pola vezice seckanog peršuna za ukrašavanje. Za bodlje: 200 g mini viršli ili kobasica, 30 g špageta i 1 l povrtnog bujona. Za sos: glavica crnog luka, 2 kašike ulja, 400 g pasiranog paradajza iz konzerve, 2 kašike kečapa, 2 kašičice origana, 150 g kisele pavlake, so biber i prstohvat šećera.
Salata od krompira i blitve
Viršle razdvojte i oljuštite, špagete izlomite na trećinu i provucite na četiri mesta kroz svaku viršlu (kao na slici). Prokuvajte bujon, stavite viršle i kuvajte 20 minuta na tihoj vatri. Crni luk oljuštite, sitno isecite, prodinstajte na zagrejanom ulju u loncu, dodajte pasirani paradajz, kečap i origano. Posle pet minuta umešajte pavlaku i šećer, posolite i pobiberite. Špagete skuvajte u kipućoj slanoj vodi, ocedite i kratko isperite hladnom vodom. Stavite u činiju, prelijte sosom, dodajte viršle i pospite seckanim peršunom.
Новости
Нема коментара