PEČENA PAPRIKA SA SIROM
Sastojci za 4 osobe: 450 g pečene paprike, 4 deblje kobasice (oko 500 g), 400 g farfala ili druge testenine po ukusu, kašika ulja, 2 male glavice crnog luka, 2 kašičice slatke aleve paprike, 125 g kisele pavlake, 125 g mocarela sira, so, biber i listići nane.
Testeninu skuvajte u slanoj kipućoj vodi, prema uputstvu na pakovanju. Kobasice zasecite na jednom kraju, istisnite iz omota i izrežite na komade veličine 2 cm. U velikom tiganju sa nelepljivom podlogom zagrejte ulje i ispržite kobasice na visokoj temperaturi, da dobiju zlatno-smeđu boju. Zatim umešajte sitno seckan luk, alevu papriku i kratko pržite. Pečenu papriku oljuštite, ispasirajte u blenderu, pomešajte sa kiselom pavlakom, sipajte u tiganj, posolite i pobiberite, pa umešajte oceđenu testeninu. Sipajte u vatrostalnu činiju, rasporedite kockice mocarele i pepecite u rerni na 220 stepeni pet minuta. Ukrasite listićima nane i servirajte.
Novosti
Нема коментара