BRUSKETE SA ŠAMPINjONIMA
Za 6 porcija: 6 kriški tost hleba, 50 g krvavice ili druge kobasice po ukusu, 200 g šampinjona, 5 kašika maslinovog ulja, čen belog luka, glavica crnog luka, 3 kašike ulja, peršun, origano, so i biber.
Svaku krišku hleba ispecite u tosteru, a zatim ih sa obe strane odmah utrljajte prepolovljenim čenom belog luka i premažite tankim slojem maslinovog ulja. Kobasice oljuštite i isecite na krupnije komade, šampinjone operite i izrežite na tanke kriške, crni luk na kockice. Listiće peršuna i origana iseckajte što sitnije. Suncekrotovo ulje zagrejte u tiganju, dodajte luk i šampinjone, promešajte, posolite, pobiberite i dinstajte na srednjoj temperaturi oko pet minuta. Zatim stavite komade kobasica i pržite još minut, pazite da se ne raspadnu. Umešajte ostatak maslinovog ulja, peršun i origano, pa time filujte bruskete. Servirajte sa paradajz salatom.
Новости
Нема коментара