SOČNI PAPRIKAŠ
Potrebno je: 300 g kobasice, 4 glavica crnog luka srednje veličine, 300 g krompira, 2 čena belog luka, crvena paprika, 70 g slanine, 2-3 kašičice slatke aleve paprike, 2 kašičice paradajz sosa, kašika balzamiko sirćeta, 400 ml mesnog bujona, 420 g pelat paradajza, list lorbera, crvena ljuta papričica, kašičica majorana, pola kašičice kima, so i biber.
Ovakav pomfrit niste jeli: spremite ga kao ONA! -video
Papriku očistite i isecite na krupnije kocke, crni luk prepolovite i izrežite na prstenove, krompir oljuštite i isecite na krupnije komade, a kobasicu na deblje kolutove. U posudi, na srednjoj temperaturi ispržite kockice slanine. Kad postanu hrskave dodajte papriku i kobasicu i pržite još pet minuta, povremeno promešajte. Sve izvadite iz posude, pa na istoj masnoći prodinstajte luk, umešajte paradajz sos, sirće, alevu papriku, kockice pelat paradajza, sipajte bujon i promešajte. Dodajte krompir, seckan beli luk, lorber, ljutu papričicu, kim, majoran i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Zatim stavite papriku sa kobasicama, kuvajte još pet minuta, posolite, pobiberite i servirajte sa kiselom pavlakom.
Novosti
Нема коментара