Breaking News

GURMANSKA SUPA


Sastojci za 2 porcije: 200 g krompira, 2 viršle, 1 šargarepa, glavica crnog luka, 50 g slanine, kašičica maslinovog ulja, 500 ml povrtnog bujona, 200 g svežeg ili smrznutog graška, 3 kašike seckanog peršuna, so i biber po ukusu.

Krompir, šargarepu i luk oljuštite. Šargarepu isecite na tanke kolutiće, a krompir i luk na kockice. Slaninu izrežite na manje komade i ispržite u dubljoj posudi na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte usitnjen luk, šargarepu i krompir, promešajte i dinstajte dva, tri minuta. Sipajte povrtni bujon, posolite i pobiberite, posudu poklopite i kuvajte oko 15 minuta, dok krompir i šargarepa ne omekšaju. Dodajte viršle isečene na kolutove, grašak i kuvajte još pet minuta. Supu posolite, pobiberite, pospite sitno seckanim peršunom i servirajte.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net