Meksička musaka
Meksička musaka , Foto: Shutterstock |
POTREBNO JE: l 2 čena belog luka l 5 crvenih paprika l žuta paprika l zelena paprika l 3 tikvice l malo maslinovog ulja l puter l konzerva kukuruza šećerca l 1-2 kesice mešavine meksičkih začina l 1-2 dl vode, po preporuci na kesici začina l 1/2 kg kačkavalja l paket većih tortilja l čili prah l 500 g pilećeg filea
PRIPREMA: Na mešavini putera i maslinovog ulja podinstajte pileći file narezan na štapiće. Dodajte sitno narezane paprike, beli luk i kukuruz. Začinite i nalijte vodom. Dodajte iseckane tikvice, zatim čili i so po ukusu i prodinstajte dok tikvice ne budu polumekane. U vatrostalnoj posudi slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog kačkavalja i to ponavljajte dok ne utrošite materijal. Završite redom tortilja, koje samo malo prekrijte sokom od povrća. Stavite da se peče u zagrejanoj rerni 30-35 minuta.
Alo
Нема коментара