Breaking News

Narukvice od konca

Da li vam se sviđaju ovakve narukvice? Ukoliko je vaš odgovor „da“, evo uputstva za njihovo pravljenje.

Trebaće vam:
  • konac (za vez ili bilo koji)
  • zihernadla ili selotejp
  • makaze
Počnite tako što ćete iseći nekoliko tračica konca po oko 60 cm. Isecite po dva primerka svake boje (koliko boja ćete izabrati zavisi od toga koju širinu narukvice želite…Više boja znači šira narukvica).
Od početka tračica izmerite 5 cm, a zatim zavežite čvor kao na slici…
Posle vezivanja stavite tračice na ravnu površinu i pričvrstite ih selotejpom, ili zakačite zihernadlom na jastuk kako se ne bi pomerale prilikom pletenja. Odvojite dva skupa tako da se levi skup tračica „odslikava kao u ogledalu“ u odnosu na desni skup.
Počnite od leve strane sa najspoljnijom bojom (u ovom slučaju crvenom) i napravite čvor sa sledećom bojom (narandžastom). Zatim uradite još jedan čvor, pa nastavite da pravite po dva čvora sa crvenom tračicom na svaku boju do kraja prvog (levog) skupa (to je ovde plava boja).
Zatim kada završite taj postupak uzmite crvenu boju (ovaj put onu sa desne strane) i po istom principu pravite čvorove na ostalim tračicama. Ne zaboravite da i ovde pravite po dva čvora na svaku boju!
Nastavite dok ne stignete do sredine, a kada stignete do sredine uzmite obe crvene boje i zavežite ih dva puta (kao na slici ispod).
Sada stalno ponavljate isti postupak, ovog puta sa sledećom bojom (plavom), koja je sada najspoljnija. Redosled boja je važan za prvih nekoliko redova, ali ga posle možete menjati.
Kada završite sa pletenjem napravite čvor od svih končića i napravite pletenicu. Ukoliko želite da ukrasite narukvicu dodajte perlice i upletite ih u narukvicu dok još nije završena ili ih zalepite lepkom kada završite. I to je to…narukvice su spremne za nošenje ili da ih nekome poklonite…
kreativneidejee

Нема коментара

ranktrackr.net