Breaking News

Posni grilijaš

http://domacirecepti.net/

Sastojci:
  • 2 velika lista oblande
  • 500 gr šećera
  • 150 ml vode
  • 300 gr seckanih i mlevenih oraha, kako volite, najbolje pola – pola
  • 200 gr posnog mlevenog keksa
  • 250 gr margarina
Priprema:
Pomešati vodu i šećer i ostviti da provri.
Kad provri i sav šećer se otoi dodati iseckan margarin, pa ostaviti na vatri sve dok se i on ne otopi.
Zatim skloniti sa vatre pa dodati keks i orahe i sve sjediniti.
Biće nešto redje, ali sačekajte malo da se prohladi pa onda namažite oblandu i preklopite sa drugom.
Odgore možete da stavite pleh od rerne da se fino masa za filovanje i oblanda zalepe.
Drugi način je da otopite šećer na laganoj vatri pa nalijete vodu.
Kada se šećer otopi dodati margarin i sačekati da se margarin otopi.
Kada se margarin otopio dkloniti sa vatre pa dodati keks i orahe i izmešati.
Takodje malo sačekati da se prohladi pa filovati jednu oblandu i preklopiti drugom, a zatim odgore staviti na primer tepsiju od šporeta.
Ostaviti tako do sutradan pa seći u štanglice i služiti.
http://domacirecepti.net/

Нема коментара

ranktrackr.net