Voćni kolač bez pečenja
Foto: Profimedia.rs |
Hladi telo i donosi mu vitamine. Ne sadrži gluten, jaja, mleko. Idealan je za letnje žurke, lepo izgleda i lako se pravi.
Evo šta vam je potrebno za ovaj kolač (tortu):
1/2 šolje badema ili indijskog oraha
1/2 šolje urmi
1/4 kašičice morske soli
Indijski orah natopljene preko noći + sok od 1 limuna
1 Vanila
1/2 šolje kokosovog ulja
1/3 šolje meda ili javorovog sirupa
1 šolja jagoda
1 šolja borovnica
1/2 šolje urmi
1/4 kašičice morske soli
Indijski orah natopljene preko noći + sok od 1 limuna
1 Vanila
1/2 šolje kokosovog ulja
1/3 šolje meda ili javorovog sirupa
1 šolja jagoda
1 šolja borovnica
Priprema:
Urme očistite od semena i sa malo soli i orasima miksirajte u blenderu. Oblikujte smesu i napravite donji deo “testa” na dnu posude i stavite u frižider da se ohladi. Na pari omekšajte kokosovo ulje zajedno sa medom. Ohladite tečnost, a zatim je sipajte u posudu blendera i spojite sa indijskim orahom, dok ne dobijete kremastu smesu. Masu podelite na pola i drugi deo pomešajte sa bobicama. Sada smesu sa bobicama sipajte preko smese sa orasima i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Nakon 20 minuta namažite i drugi, preostali deo smese sa indijskim orasima. Ponovo ubacite desert u zamrzivač na 20 minuta da se ohladi.
Izmiksirajte 1/2 šolje jagoda, a ostatak isecite na komade. Nekoliko jagoda stavite na vrh torte, a zatim ukrasite tortu komadima voća, bademom, limetom.
Služite tortu pošto ste je ponovno ohladili u frižideru.
Ало
Нема коментара