Zapečeni rižoto sa tikvicama
Sastojci:
250 g pirinča
2 mlade tikvice
1 glavica crnog luka
150 g kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
2 kašike krem sira
3 jajeta
1 kašika seckane mirođije
so, biber
2 mlade tikvice
1 glavica crnog luka
150 g kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
2 kašike krem sira
3 jajeta
1 kašika seckane mirođije
so, biber
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti ga od suvišne tečnosti.
2. Crni luk iseći na kockice, tikvice oguliti i izrendati na krupno rende, kačkavalj takođe izrendati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk da porumeni, a potom dodati tikvice, te dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Oceđeni pirinač sjediniti s tikvicama, dodati pavlaku, krem sir, kačkavalj, jaja, mirođiju i začine po ukusu. Polako promešati varjačom da bi se sastojci sjedinili.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i preručiti u nju pripremljeni rižoto. Peći u ugrejanoj rerni na 200º C dok ne porumeni.
1. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti ga od suvišne tečnosti.
2. Crni luk iseći na kockice, tikvice oguliti i izrendati na krupno rende, kačkavalj takođe izrendati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk da porumeni, a potom dodati tikvice, te dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Oceđeni pirinač sjediniti s tikvicama, dodati pavlaku, krem sir, kačkavalj, jaja, mirođiju i začine po ukusu. Polako promešati varjačom da bi se sastojci sjedinili.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i preručiti u nju pripremljeni rižoto. Peći u ugrejanoj rerni na 200º C dok ne porumeni.
Savet: Za pripremu ovog jela poželjno je koristiti arborio pirinač.
Izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара