Čokolada sa mentom
Potrebno je: 75 g crne čokolade, 350 ml mleka, 200 g mlečnog sladoleda u prahu, 50 g piškota, 5 kašika sirupa od mente i kašika, dve čokoladnog likera.
Čokoladu izlomite na manje komade, stavite u posudu i otopite na pari, uz stalno mešanje. Sklonite s ringle i ohladite. Mleko sipajte u visoku posudu zapremine 1,5 litara, dodajte sladoled u prahu i mutite mikserom na najnižoj brzini oko minut. Mikser zatim podesite na najvišu brzinu i mutite još dva minuta, dok ne postane kremasto. Smesu podelite na dva dela. Mikserom u jedan deo postepeno umešajte otopljenu čokoladu i liker, a zatim dodajte izmrvljene piškote. U drugu polovinu sipajte sirup od mente i dobro izmiksujte. U plastičnu posudu za sladoled prvo sipajte čokoladnu, pa smesu od mente i viljuškom lagano provucite. Pre serviranja, sladoled ohladite u zamrzivaču najmanje pet sati i ukrasite po ukusu.
Novosti
Нема коментара