Idealno letnje predjelo: Najbrža i najukusnija paradajz čorba sa knedlama!
Foto: Profimedia |
- 500 gr propasiranog paradajza
- kocka za supu ili kašika vegete
- manja glavica crnog luka
- 60 g margarina
- 200 g skuvanog i izgnječenog krompira
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- so, biber
- malo celera
Priprema: Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode, piše Stvar ukusa.
Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta. Knedle se prave na sledeći način: umutite margarin, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so.Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.
Autor: stvarukusa.rs
Нема коментара