Kombinacija koja osvaja! Potaž od krušaka i krompira
Sastojci:
500 ml pilećeg bujona
500 g krompira
1 iseckan crni luk
1 kašika suvog ruzmarina
1 kašika suve žalfije
1 veća kruška
500 g crvene rebraste blitve
400 g pasulja iz konzerve
500 ml punomasnog mleka
1 velika očišćena šargarepa
60 g rendanog parmezana
morske soli po ukusu500 g krompira
1 iseckan crni luk
1 kašika suvog ruzmarina
1 kašika suve žalfije
1 veća kruška
500 g crvene rebraste blitve
400 g pasulja iz konzerve
500 ml punomasnog mleka
1 velika očišćena šargarepa
60 g rendanog parmezana
Priprema:
1. U jednoj šerpi skuvati pileći bujon. Dodajti krompir iseckan na kockice od 3 cm, luk, ruzmarin i žalfiju. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i kuvati dok krompir ne omekša. Dodati morsku so po ukusu.
2. Dodati krušku očišćenu od semenki i isečena na kockice, pa odmah skloniti sa vatre. Izmiksati sve u blenderu tako da se dobije pire. Smesu vratiti u lonac i pokrijti krpom da para može da izađe.
3. Nakon toga u ključaloj vodi blanširati crvenu blitvu, prethodno očišćenu od rebara, sa sitno seckanim lišćem, pa dodati u pire. Kuvati još 5 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne. Dodati opran i isceđen pasulj, promešati i dolivati malo-pomalo mleka, neprekidno mešajući. Posle mint-dva, skiniti sa vatre i čorbu sipajti u činije. Posuti parmezanom i dekorisati šargarepom i peršunom.
2. Dodati krušku očišćenu od semenki i isečena na kockice, pa odmah skloniti sa vatre. Izmiksati sve u blenderu tako da se dobije pire. Smesu vratiti u lonac i pokrijti krpom da para može da izađe.
3. Nakon toga u ključaloj vodi blanširati crvenu blitvu, prethodno očišćenu od rebara, sa sitno seckanim lišćem, pa dodati u pire. Kuvati još 5 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne. Dodati opran i isceđen pasulj, promešati i dolivati malo-pomalo mleka, neprekidno mešajući. Posle mint-dva, skiniti sa vatre i čorbu sipajti u činije. Posuti parmezanom i dekorisati šargarepom i peršunom.
izvor:http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара