Breaking News

Posna pica sa krompirom i maslinama: Jednostavno fantastična!

Foto: Profimedia


  • 250 g brašna
  • 50 g griza
  • 1-2 kašičice soli
  • pola kockice kvasca
  • kašičica šećera
  • 60 g zelenih maslina bez koštica
  • čen belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • kašičica origana
  • 400-500 g kuvanog krompira
  • 150 g paradajza isečenog na kolutove
  • 100 g posnog kačkavalja
  • krupna morska so
1. U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe, piše Lisa.
2. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste. Iseckajte sitno masline.
3. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano isklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke kriške. Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje.
4. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite sa malo kaškavalja. Odozgo poređajte krompir, paradajz i masline. Poprskajte uljem, pospite ostatkom kačkavalja i pecite u rerni oko 20 minuta.
5. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.

Нема коментара

ranktrackr.net