Posna pica sa krompirom i maslinama: Jednostavno fantastična!
Foto: Profimedia |
- 250 g brašna
- 50 g griza
- 1-2 kašičice soli
- pola kockice kvasca
- kašičica šećera
- 60 g zelenih maslina bez koštica
- čen belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- kašičica origana
- 400-500 g kuvanog krompira
- 150 g paradajza isečenog na kolutove
- 100 g posnog kačkavalja
- krupna morska so
1. U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe, piše Lisa.
2. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste. Iseckajte sitno masline.
3. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano isklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke kriške. Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje.
4. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite sa malo kaškavalja. Odozgo poređajte krompir, paradajz i masline. Poprskajte uljem, pospite ostatkom kačkavalja i pecite u rerni oko 20 minuta.
5. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.
lisa.rs
Нема коментара