Vitaminska salata
Za 4 osobe potrebno je: 250 g kačkavalja pogodnog za grilovanje, 2 tikvice, 2 crvene paprike, 2 nektarine, 30 ml maslinovog ulja, 500 ml rukole, 16 čeri paradajza presečenih na pola, nekoliko iseckanih listića mente . Za preliv: 60 ml maslinovog ulja, 3 kašike seckanog vlašca, 2 kašike balsamiko sirćeta, 1 kašičica seckanog belog luka, so i biber.
Zagrejte roštilj na srednjoj temperaturi. Isecite kačkavalj na kriške debljine 1,5-2 cm, a tikvice, paprike i nektarine na četvrtine, pa ih stavite u činiju i prelijte maslinovim uljem. Komade povrća i nektarine potom stavite na zagrejani roštilj i pecite po 2 minuta sa svake strane. Zatim grilujte komade kačkavalja, po minut sa svake strane, pazeći da previše ne omekša. U posudi pomešajte sastojke za preliv (maslinovo ulje, vlašac, balsamiko sirće, beli luk, so i biber). Rasporedite rukolu po tanjirima i potom garnirajte grilovanim povrćem, nektarinama i kačkavaljem. Dodajte čeri paradajz, prelijte sosom, pospite svežom mentom i poslužite.
Новости
Нема коментара