Integralna pita sa sirom i voćem
Sastojci:
Testo
200 g putera
240 g ražanog brašna
200 g oštrog brašna
prstohvat soli
100 g smeđeg šećera
2 jaja (žumanca)
3-4 kašike hladne vode
Nadev
2 kašike gustina
400 g milerama
2 kašike smeđeg šećera
2 vanil-šećera
500 g šljiva
300 g kajsija
50 ml ruma
200 g putera
240 g ražanog brašna
200 g oštrog brašna
prstohvat soli
100 g smeđeg šećera
2 jaja (žumanca)
3-4 kašike hladne vode
Nadev
2 kašike gustina
400 g milerama
2 kašike smeđeg šećera
2 vanil-šećera
500 g šljiva
300 g kajsija
50 ml ruma
Priprema:
Testo
1. U dubljoj posudi pomešati brašna, dodati so, šećer i žumanca pa rukama umesiti testo da bude pogodno za rad i da se ne lepi za dlanove. ⅓ testa odvojiti pa zamotati u najlon foliju i ostaviti u zamrzivač.
2. Preostalo testo rastanjiti, pa namotati na oklagiju i preneti na odgovarajući kalup za tart ili tepsiju. Testo izbockati viljuškom na par mesta i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC dok testo ne počne da rumeni po ivicama.
Nadev
1. Umutiti mileram sa gustinom i šećerom.
2. Šljive i kajsije oprati, ukloniti koštice i raseći na četvrtine pa poprskati s rumom.
Finalni postupak
1. Na pečeno testo sipati pripremljenu smesu od milerama i izravnati. Po površini poređati voće i izrendati ili izmrviti trećinom prethodno ostavljenog testa.
2. Peći oko 20 minuta tj. dok pita ne dobije finu zlatnu boju. Izvaditi iz pećnice i potpuno ohladiti pre služenja.
1. U dubljoj posudi pomešati brašna, dodati so, šećer i žumanca pa rukama umesiti testo da bude pogodno za rad i da se ne lepi za dlanove. ⅓ testa odvojiti pa zamotati u najlon foliju i ostaviti u zamrzivač.
2. Preostalo testo rastanjiti, pa namotati na oklagiju i preneti na odgovarajući kalup za tart ili tepsiju. Testo izbockati viljuškom na par mesta i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC dok testo ne počne da rumeni po ivicama.
Nadev
1. Umutiti mileram sa gustinom i šećerom.
2. Šljive i kajsije oprati, ukloniti koštice i raseći na četvrtine pa poprskati s rumom.
Finalni postupak
1. Na pečeno testo sipati pripremljenu smesu od milerama i izravnati. Po površini poređati voće i izrendati ili izmrviti trećinom prethodno ostavljenog testa.
2. Peći oko 20 minuta tj. dok pita ne dobije finu zlatnu boju. Izvaditi iz pećnice i potpuno ohladiti pre služenja.
izvor:http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара