Breaking News

Pekmez od sljiva i sargarepe, bez secera


Iako bez secera, jako je ukusan. Prvi pekmez koji sam ikada sama napravila je bio po ovom receptu

Sastojci:
5 kgr. sljive, samljevene
1 kgr. naribane sargarepe
sok od jednog limuna

Priprema:
1.
Oprane sljive ocistite od kostice i sameljite u masinu za meso ili seckalici. Sargarepe naribajte i dodajte sljivama.
Kuhajte dok se smesa zgusne pa dodajte sok od limuna i produzite sa kuvanjem jos 15-tak minuta.
2.
Oprane tegle stavite u rernu da se dobro osuse i napunite ih pekmezom. Stavite tegle nazad u rernu da se uhvati korica odgore i jos tople zatvorite sa poklopcima.
Ako volite malo sladji pekmez dodajte secer po vasoj zelji ali ne puno posto i sljive i sargarepe su slatke.

Izvor: coolinarka.com

Нема коментара

ranktrackr.net