Breaking News

Jesenji tart (FOTO)


Sastojci:

4-5 krompira
1 crni luk
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 manja tikvica
1 paradajz
100 g sira
50 g putera
so, biber

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i naribati na krupno rende. Dobro iscediti, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati puter i sve ravnomerno izmešati.
2. Kalup namazati sa malo putera i rasporediti rendani krompir. Dobro utisnuti tako da se napravi ivica. Peći u ugrejanoj rerni na 200º C oko 30 minuta sve dok krompir ne porumeni a ivica postane hrskava.
3. U međuvremenu, na malo ulja propržiti luk iseckan na rebarca. Dodati paprike iseckane na tračice, a zatim i kolutiće tikvica. Sve kratko propržiti, koliko da povrće omekša. Posoliti prema ukusu.
4. Preko pečene podloge od krompira rasporediti nadev, dodajti kolutiće paradajza i kockice sira. Vratiti u rernu da se peče još desetak minuta. Posutiseckanim peršunom i poslužiti odmah dok je toplo

Pripremu ovog jela u fotografijama tzv. korak po korak 

izvor/http://www.posaljirecept.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net