Breaking News

Napravite sami – suvi biljni začin bez glutaminata!


Sastojci:

10 mladih šargarepa
4 korena paškanata
lišće paškanata
2 veća korena celera
lišće celera
2 kelerabe
1 glavica crnog luka
so

Priprema:

1. Šargarepu, paškanat, celer, kelerabu i crni luk očistiti pa posebno samleti u blenderu.
2. Lišće paškanata i celera oprati, ocediti od viška tečnosti i sitno iseckati (ili samleti u blenderu).
3. Na pleh obložen papirom za pečenje ili alu-folijom ravnomerno rasporediti svaku namirnicu posebno.
4. Staviti da se suši u ugrejanu rernu na 50ºC oko 30 minuta, uz povremeno mešanje, kako bi se masa što bolje osušila.
5. Toplo povrće preručiti na pamučni stolnjak i ostaviti da se suši na vazduhu dok ne postane potpuno suvo tj. bez osećaja vlage na prstima.
6. Osušeno povrće još jednom usitniti u blenderu na željenu finoću pa dodati so prema ukusu i sve dobro promešati.
7. Čuvati dobro zatvoreno u staklenoj ili porcelanskoj posudi i koristiti prema ukusu.
Savet: Brža, lakša a jednako ukusna varijanta ovog začina može se dobiti i mlevenjem mešavine suvog povrća kupljene u prodavnici zdrave hrane – povrće samleti u blenderu, dodati so i sjediniti.
izvor/n.v.

Нема коментара

ranktrackr.net