Breaking News

Savršena večera ili doručak: Domaća pita sa kiselim mlekom

Thinkstock


Sastojci:
  • 1/2 kg kora za pitu
  • 5 jaja
  • 1 dl mleka
  • soli po ukusu
  • 8 dl kiselog mleka
  • 1 dl ulja
  • 1/2 dl vode


Priprema: 

1. Umutite jaja sa solju i mlekom, pa dodajte pola mere ulja i sjedinite. 

2. Tepsiju nauljite ostatkom ulja (ostavite malo). 

3. Stavite 4 kore, svaku premažite smesom od jaja uključujući i četvrtu koru, pa na nju stavite sloj kiselog mleka. Tako ređajte sve dok ima kora i fila, ali ostavite malo smese od jaja. 

4. Kada stavite poslednju koru, pitu izbockajte nožem pa je zalijte vodom i pomerajte tepsiju levo-desno da se voda ravnomerno rasporedi. 

5. Ostatak od jaja za premazivanje kora sjedinite sa uljem koje je ostalo i time premažite pitu. 

6. Pecite u rerni zagrejenaoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Stvar ukusa

Нема коментара

ranktrackr.net