Savršena večera ili doručak: Domaća pita sa kiselim mlekom
Thinkstock |
Sastojci:
- 1/2 kg kora za pitu
- 5 jaja
- 1 dl mleka
- soli po ukusu
- 8 dl kiselog mleka
- 1 dl ulja
- 1/2 dl vode
Priprema:
1. Umutite jaja sa solju i mlekom, pa dodajte pola mere ulja i sjedinite.
2. Tepsiju nauljite ostatkom ulja (ostavite malo).
3. Stavite 4 kore, svaku premažite smesom od jaja uključujući i četvrtu koru, pa na nju stavite sloj kiselog mleka. Tako ređajte sve dok ima kora i fila, ali ostavite malo smese od jaja.
4. Kada stavite poslednju koru, pitu izbockajte nožem pa je zalijte vodom i pomerajte tepsiju levo-desno da se voda ravnomerno rasporedi.
5. Ostatak od jaja za premazivanje kora sjedinite sa uljem koje je ostalo i time premažite pitu.
6. Pecite u rerni zagrejenaoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Stvar ukusa
Нема коментара